Oud-minister Nijpels ziet toe op uitvoering Energieakkoord

Oud-minister Nijpels ziet toe op uitvoering Energieakkoord

18-10-2013 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De SER heeft voormalig minister van Milieu Ed Nijpels benoemd tot voorzitter van de commissie die toeziet op de uitvoering van het Energieakkoord.

Afgelopen vrijdag heeft de ministerraad besloten om Nijpels tot voorzitter te benoemen van een commissie die verantwoordelijk is voor toezicht op de uitvoering van het Energieakkoord. In het akkoord zijn afspraken gemaakt om duurzame groei te bevorderen.

Om de onafhankelijke positie van de SER te waarborgen is Nijpels voorgedragen als Kroonlid van de SER. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord met de benoeming. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers die het akkoord hebben ondertekend.

Energieakkoord

Afgelopen zomer hebben 40 partijen meegewerkt aan het opstellen van het akkoord. De sluiting van vijf kolencentrales uit de jaren 80, en het besparen van 100 petajoule aan energie voor 2020 zijn onder andere afspraken die nageleefd moeten worden. Nijpels is benoemd voor een periode van vier jaar waarin hij als hoofd toezicht fungeert.

Bron: nrc

Foto: gaab

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie