Doorbraak in torrefactie voor ‘groenere’ energie

Doorbraak in torrefactie voor ‘groenere’ energie

28-10-2013 12:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het bedrijf Topell Energie kan hun eigen ontwikkelde torrefactietechnologie nu op commerciële productieschaal toepassen.

Het bedrijf is nu in staat om op continue schaal zes ton aan bio-kolen per uur te produceren uit biomassa. Deze bio-kolen, ook wel biopellets genoemd, kunnen in kolencentrales worden bijgestookt voor de productie van ‘groenere’ energie.

Het probleem van biomassa is dat het veelal te nat is om direct te gebruiken. De torrefactietechniek zorgt er voor dat biomassa op een efficiëntere manier wordt gedroogd en verkoold zodat er een vochtbestendig en makkelijk brandbaar materiaal overblijft.

Topell Energy zet nu in op verdere optimalisatie van het eindproduct. Dat moet leiden tot extra verkoop van de biopellets. Daarnaast wil het bedrijf de eigen ontwikkelde technologie voor torrefactie via licenties ook aan derden beschikbaar stellen.

Bron: Topell Energy

Foto: River Basin Energy via wikimedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie