India gaat Klimaatakkoord van Parijs ratificeren

26-09-2016 14:00 | Door: Hidde Middelweerd

India gaat op 2 oktober, de verjaardag van Mahatma Gandhi, het klimaatakkoord van Parijs ratificeren.

Dit maakte minister-president Narendra Modi afgelopen zondag bekend, meldt The Times of India.

India

Het moment dat het klimaatakkoord daadwerkelijk in werking treedt, komt hiermee een stuk dichterbij. India is namelijk één van de grootste vervuilers ter wereld: na de Verenigde Staten en China stoot India het meeste koolstof ter wereld uit.

Klimaatakkoord van Parijs

Voordat het klimaatakkoord van Parijs in werking kan treden, moet het geratificeerd zijn door ten minste 55 landen. Daarnaast moeten deze landen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 55 procent van de wereldwijde uitstoot van schadelijke gassen. Inmiddels hebben 60 landen, waaronder de Verenigde Staten en China, het Klimaatakkoord geratificeerd. Zij zijn gezamenlijk echter verantwoordelijk voor slechts 47,79 procent van de wereldwijde uitstoot.

Ratificatie

Met India aan boord maakt dit cijfer een grote sprong, naar 51,89 procent. Het is dan ook bijna zeker dat het klimaatakkoord dit jaar nog in werking treedt. Dit omdat 13 andere landen hebben aangekondigd het klimaatakkoord dit jaar nog te ratificeren, te weten: Zwitserland, Australie, Bulgarije, Cambodja, Canada, Costa Rica, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Kazachstan, Nieuw-Zeeland, Polen en Zuid-Korea.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Times of India | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie