Duitsland piekt op 59% groene stroom – zonder explosies

Duitsland piekt op 59% groene stroom – zonder explosies

29-10-2013 12:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zon- en windenergie piekte op 59,1 procent van de Duitse elektriciteitsproductie begin oktober, zonder schade aan het energienet. De energieprijs zakte wel dramatisch.

Het gebeurde op een winderige en zonnige middag op 3 oktober. Duitse windmolenparken en zonnepanelen zorgden voor een recordproductie van groene stroom. Op één locatie werd 61 procent behaald, op het stroomnet werden meerdere pieken van 59 procent gemeten.

Over de gehele dag leverde zon- en windenergie meer dan 436 gigawatt, waarvan 69 procent windenergie was. Dit is 36,4 procent van de totale geproduceerde stroom Zonnecellen waren goed voor 11,2 procent. Dit blijkt uit een analyse van Bernard Chabot, van BCCONSULT.

Energieprijs

Het energienet overleefde de piek zonder noemenswaardige problemen – in tegenstelling tot wat traditionele energiebedrijven soms beweren. De energieprijzen daalden wel behoorlijk.

De lage vraag waaraan de conventionele krachtcentrales aan moesten voldoen zorgde ervoor dat de stroomprijs op de European Electricity Price Index ELIX (gebruikt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland) daalde tot 2,75 eurocent per kilowattuur rond 2 uur ‘s middags.

Bron: Greentechmedia

Foto: M. Ewert via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie