Getijdenstroomcentrale Tocardo haalt grote investering op

29-09-2016 15:29 | Door: Hidde Middelweerd

Een crowdfundingcampagne van Tocardo, initiatiefnemer van de getijdestroomcentrale in de Oosterscheldekring, heeft binnen één dag € 850.000 aan investeringen opgehaald.

De campagne vond plaats op het online crowdfundingplatform DuurzaamInvesteren.nl.

Duurzame energie

De centrale op de Oosterscheldekring telt vijf onderwaterturbines, waarmee deze energie opwekt, en heeft een vermogen van 1,25 megawatt. De centrale werd ongeveer een jaar geleden in gebruik genomen en de testfase is inmiddels voltooid. In de aankomende jaren levert de centrale stroom voor ongeveer duizend huishoudens.

Het opgehaalde investeringsgeld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe turbines en het opzetten van meerdere centrales. Momenteel worden er ook al turbines getest op de Afsluitdijk en in Zeeland.

Turbines

Tocardo heeft een wereldwijd patent op de onderwaterturbines en heeft die inmiddels verkocht aan klanten in onder andere Schotland, Canada, Japan en Nepal.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de getijdestroomcentrale:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Tocardo, DuurzaamInvesteren.nl | Foto: Tocardo

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie