Grootste zonnepark van NL komt op Ameland

Grootste zonnepark van NL komt op Ameland

31-10-2013 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met een miljoenenbijdrage van het Waddenfonds wordt het grootste zonnepark van Nederland op Ameland gerealiseerd.

Het park wordt volgende zomer aan de westkant van het vliegveld in Ballum gebouwd en zal ruim 10 hectare groot worden. Jaarlijks is het park goed voor het opwekken van 6 megawatt aan energie. Daarmee wekt het eiland 20 procent van het jaarlijks energieverbruik zelf op.

Het project is in belangrijke mate mogelijk gemaakt door een bijdrage van €2,6 mln van het Waddenfonds.

Duurzame energie

Naast het zonnepark wordt ook nog eens € 700.000 ter beschikking gesteld voor een project met methaanbrandstoffen. Bij de gemeente en lokale ondernemers worden 45 eenheden met methaanbrandstoffen geplaatst die stroom opwekken door aardgas om te zetten in elektriciteit.

Verder staan er nog andere projecten in de startblokken zoals het toevoegen van waterstof aan aardgas en het plaatsen van HRe-ketels. Het gehele resultaat van deze projecten moet ervoor zorgen dat Ameland in 2020 zelfvoorzienend is in zijn energiebehoefte.

 

Bron: nuzakelijk

Foto: Activ Solar

 

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie