First Solar boekt grote winst met zonne-energie

First Solar boekt grote winst met zonne-energie

04-11-2013 11:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse producent van zonnepanelen heeft zijn winst meer dan verdubbeld vergeleken met het voorgaande jaar.

Het zonneconcern uit de VS heeft tegen alle verwachtingen in een enorme winst gerealiseerd. Met $ 195 mln aan het einde van het jaar heeft de producent in zonne-energie zijn winst in 2012 meer dan verdubbeld. De omzet steeg met 51 procent naar een bedrag van $ 1,27 mrd.

Analisten hadden niet verwacht dat de winst van de onderneming zou stijgen. De stijging van de omzet is vooral te danken aan de verkoop van een deel van een project in Californië.

Zonne-energie

First Solar is een producent van zonnepanelen en specialiseert zich in de ontwikkeling van grote zonneparken en de productie van dunnefilm-zonnecellen. Deze zonnecellen hebben een relatief laag rendement, maar zijn wel goedkoop.

First Solar is de eerste onderneming met een notering in de S&P 500 die zich geheel richt op zonne-energie.

Bron: Groene Courant

Foto: Activ Solar

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie