Europees Parlement ratificeert Klimaatakkoord Parijs

04-10-2016 14:35 | Door: Hidde Middelweerd

Het Europees Parlement heeft vandaag het Klimaatakkoord van Parijs goedgekeurd. Het Klimaatakkoord kan daardoor dit jaar nog in werking treden.

Dit meldt de European Commissie in een persbericht.

Klimaatakkoord

In het bijzijn van Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, en Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, werd de laatste horde genomen. Maar liefst 610 van de 751 Europarlementariërs stemden voor de ratificatie van het verdrag.

“De Europese Unie heeft klimaatambities vandaag veranderd in klimaatacties”, zegt Juncker in het persbericht.

India, China en de Verenigde Staten

Voordat het Klimaatakkoord in werking kan treden, moet het geratificeerd worden door 55 procent van de landen die het verdrag vorig jaar ondertekenden. Deze landen die het verdrag geratificeerd hebben, moeten daarnaast gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 55 procent van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Eerder deze week ratificeerde India het akkoord al. Dit bracht het totaal op 61 landen, met een gezamenlijke uitstoot van 51,89 procent. Met de Europese Unie aan boord, is de 55 procent ruimschoots overschreden en kan het verdrag in werking treden.

China en de Verenigde Staten, de twee grootste vervuilers ter wereld, sloten zich vorige maand al aan.

Parijsakkoord

Afgelopen december kwamen 200 landen overeen om de wereldwijde temperatuurstijging tegen te gaan. Deze moet met minimaal 2 graden Celcius beperkt worden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: European Commission ¦ Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie