Apple steekt miljoenen in onderzoek naar duurzaam biogas

05-10-2016 12:18 | Door: Hidde Middelweerd

Techgigant Apple heeft een beurs van € 2,7 mln beschikbaar gesteld aan de Aarhus Universiteit in Denemarken. Met dit geld wordt onderzoek gedaan naar het omzetten van biogas in elektriciteit, door middel van brandstofcellen.

Dit meldt de The Local Denmark.

Biogas

De Deense universiteit gaat onderzoeken hoe het afval van lokale boeren, zoals stro en mest, gebruikt kan worden om schone energie op te wekken.

Apple

Eerder kondigde Apple al aan dat het bedrijf een van de grootste datacenters ter wereld gaat bouwen in Foulum, Denemarken. Aan het datacenter, dat in 2017 klaar is voor gebruik, hangt een prijskaartje van € 8,46 mrd. Dit maakt de investering de grootste buitenlandse investering uit de Deense historie.

Apple heeft als doel gesteld om al zijn datacenters, en uiteindelijk al zijn activiteiten wereldwijd, volledig op duurzame energie te laten draaien.

Lees ook: Duurzame datacenters: 7 innovatieve oplossingen

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The Local Denmark ¦ Foto: William Hook via Flicker, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie