‘Nieuw windpark van 65 molens in Flevoland aanstaande’

06-10-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Een nieuw windpark van 65 windmolens komt naar alle waarschijnlijkheid bij de IJsselmeerdijk in Flevoland te staan. Het park krijgt een vermogen van ongeveer 215 megawatt, goed voor de stroomvoorziening van ongeveer 172.000 huishoudens.

Dit meldt Nuon in een persbericht.

Vorige week ondertekenden zeven betrokken partijen, waaronder Nuon, het ministerie van Economische Zaken en de gemeenten Dronten en Lelystad, een intentieovereenkomst om het windpark te realiseren. Het nieuwe windpark komt in projectgebied Noord te staan, in het oosten van Flevoland, en moet in 2020 gebouwd worden.

Windenergie

Het windpark is onderdeel van het Regioplan Wind, een samenwerkingsverband tussen de provincie Flevoland en verschillende gemeenten. In dit plan is vastgelegd hoe oude, kleine windmolens in de aankomende jaren worden vervangen door nieuwe, grotere turbines, die meer windenergie opwekken.

Projectgebied Noord

Momenteel staan er al circa 85 windmolens in projectgebied Noord. Hiervan zijn er ongeveer 28 van Nuon. De andere molens worden geëxploiteerd door lokale boeren of exploitanten buiten de polder.

Deze molens worden in de aankomende jaren vervangen door nieuwere windturbines, met meer vermogen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nuon | Header-foto: public domain, In tekst-foto: Nuon

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie