India voorziet al zijn vuurtorens van zonne-energie

10-10-2016 15:51 | Door: Hidde Middelweerd

Alle vuurtorens langs de Indiase kust worden vanaf december aangedreven door zonne-energie. Dit zorgt voor een vermindering van 6.000 kilo aan broeikasgassen per dag.

Dit meldt de Indiase overheid in een verklaring.

Zonne-energie

De Indiase overheid installeert 1,5 megawattuur aan zonne-energie om alle vuurtorens van voldoende groene energie te voorzien. Het gaat hierbij om 193 vuurtorens, verspreid over de 7.517 kilometer lange kust van India.

De Indiase overheid zet er vaart achter: momenteel werken 176 vuurtorens al op zonne-energie.

Broeikaseffect

“De meeste van deze vuurtorens werden eerder aangedreven door conventionele elektriciteit of dieselgeneratoren”, zegt de Indiase overheid in de verklaring. “Dit droeg bij aan klimaatverandering en zorgde voor luchtvervuiling.”

Havens

Eerder dit jaar maakte de Indiase overheid bekend dat het de havens in het subcontinent flink gaat verduurzamen. In twaalf havens wordt voor 160 megawatt aan zonne- en windenergie-installaties geplaatst.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Government of India | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie