Limburgse woningen krijgen van Essent 101.500 zonnepanelen

duurzame energie

11-10-2016 09:45 | Door: Fitria Jelyta

Essent installeert samen met zijn servicepartner Volta Limburg in totaal 101.500 zonnepanelen op woningen van de Limburgse gemeente Parkstad.

Dat meldt Essent in een persbericht.

Met dit project is een investering van € 45,3 mln gemoeid. Volgens de gemeente Parkstad is het project het grootste zonne-energieproject voor particulieren in Nederland. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (Palet), waarmee de regio zich tot doel stelt om in 2040 energieneutraal te zijn.

Met de plaatsing van 101.500 zonnepanelen in Parkstad krijgen 7.250 huishoudens toegang tot groene stroom. Om het project toegankelijk te maken, biedt de gemeente bewoners van Parkstad een lening tegen een lage rente. Zo kunnen de inwoners de lening in vijftien jaar terugbetalen aan de hand van de besparing op de energierekening.

Trends in zonne-energie

Met dit project zegt Essent een grote stap te zetten in de totaaloplossing die zonnestroom kan bieden. Het energiebedrijf stelt dat zonnestroom effectiever wordt benut. Daarnaast zouden lokale partijen een belangrijkere rol spelen bij het bieden van diensten dicht bij huis. Ook zouden slimme apparaten de energielasten verder verlagen.

Energie-efficiëntie

Doordat opgewekte zonnestroom effectiever wordt benut, verwacht Essent een snellere terugverdientijd van de investering. In Parkstad worden de zonnepanelen op de woningen gecombineerd met warmtepompen, zonneboilers of batterijen. Zo kan de opgeslagen stroom worden gebruikt voor laadstations van elektrische auto’s en kunnen slimme apparaten helpen om de opgewekte groene stroom efficiënter te verbruiken.

In dit project is Volta Limburg, servicepartner van Essent, gedurende vijftien jaar verantwoordelijk voor onder andere projectbegeleiding. Het concern werkt samen met zonnespecialist Volta Solar. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Essent, Gemeente Parkstad | Foto: OiMax via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie