Grootste zonnepark Midden-Oosten wekt eerste duurzame stroom op

11-10-2016 13:39 | Door: Erik Verheggen

In Jordanië is Ma’an zonnepark opgeleverd. De installatie heeft een geïnstalleerd vermogen van 52,5 megawatt, goed voor 1 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het land.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Het Amerikaanse bedrijf First Solar tekende voor de bouw. Het Jordaanse energiebedrijf National Electirc Power neemt de komende twintig jaar de duurzame elektriciteit uit het park af.

Rechargenews meldt dat het park volledig is gebouwd met lokale arbeidskrachten. First Solar claimt daarvoor te hebben geïnvesteerd in 40.000 opleidingsuren.

Zonnestroom

Volgens Bloomberg telt Jordanië eind dit jaar een totaal geïnstalleerd vermogen van 310 megawatt aan zonneparken. In 2015 was dat nog 50 megawatt.

First Solar is een ‘early mover’ in de zonnestroomsector in het Midden-Oosten. In Dubai leverde het bedrijf eerder dit jaar een park van 13 megawatt op. Ook levert het bedrijf de zonnepanelen voor een park van 200 megawatt, dat volgend jaar klaar moet zijn.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bloomberg. Rechargenews, First Solar | Foto en illustratie: First Solar

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie