Aegon steekt € 92 mln in een Noors windpark voor Google

12-10-2016 12:26 | Door: Erik Verheggen

Het nieuwe windpark ‘Tellenes’ in Noorwegen moet met vijftig windmolens de datacentra van Google van stroom voorzien. Aegon investeert € 92 mln in het project.

Google heeft een contract gesloten om twaalf jaar lang alle stroom van het park af te nemen, meldt Reuters. Het bedrijf is sinds 2007 klimaatneutraal, maar moet steeds op zoek naar duurzame elektriciteit. Het geïnstalleerd vermogen van het park, ten zuiden van de stad Stavanger, bedraagt 160 megawatt,

De investering is onderdeel van een nieuw fonds, GRIF, met een portefeuille aan impactinvesteringen door Aegon Nederland en Aegon Asset Management in onder meer sociale woningbouw, ziekenhuizen, sportverenigingen, ontwikkelingsbanken en duurzame energiebronnen, schrijft Aegon woensdag in een persbericht.

Pensioenfondsen kunnen direct beleggen in het GRIF fonds. Klanten kunnen alleen indirect in het fonds beleggen. Aegon investeert naast dit fonds ook in sociale woningbouw, zonne-energie, microfinanciering en green bonds.

Naast Aegon investeert ook ’s werelds grootste vermogensbeheerder Blackrock in het park Tellenes. Het  project moet eind 2017 klaar zijn. Het is dan het grootste Noorse windproject.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Aegon, Reuters | Foto: Ole Houen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie