Tesla en Panasonic naast opslag ook samen in zonnecellen

tesla fabriek

17-10-2016 10:40 | Door: Erik Verheggen

Tesla en Panasonic gaan samen zonnecellen en -panelen maken. Een voorbehoud is er wel: Tesla’s aandeelhouders moeten instemmen met de overname van SolarCity.

Dat maakt Tesla bekend. Met de aankondiging geeft Tesla-CEO Elon Musk invulling aan zijn ambitie om een compleet pakket aan te bieden voor het opwekken van zonne-energie en opslag in de Tesla-thuisbatterij. In de afgelopen zomer presenteerde hij zijn masterplan, waarin consumenten in de toekomst bij hun elektrische auto ook zonnepanelen en een accusysteem gebruiken.

Zonnepanelen

Maar Tesla kan dat niet alleen. Musk heeft SolarCity, het bedrijf waar hij ook grootaandeelhouder van is, nodig voor de sales, financiering en installatie van zonnepanelen.

Panasonic is al Tesla’s partner voor de enorme batterijfabriek, die nu gebouwd wordt in Nevada. Het concern neemt een derde voor zijn rekening van het miljardenbedrag dat nodig is voor de bouw. Daarmee is het bedrijf een voor de hand liggende partner om ook zonnepanelen mee te gaan produceren.

De aandeelhouders van Tesla staan sceptisch tegenover de ambities van Musk. Na de aankondiging van de voorgenomen overname van SolarCity, in juni van dit jaar, daalde de beurskoers van het bedrijf met 12 procent. Met de overname is een bedrag gemoeid van € 2,6 mrd.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron en foto: Tesla 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie