ABB ontwikkelt verplaatsbaar microgrid voor duurzame energie

17-10-2016 13:31 | Door: Hidde Middelweerd

ABB heeft een modulair microgrid ontwikkeld, ter grootte van een container. Het microgrid kan direct aangesloten worden op duurzame energiebronnen.

Dit meldt ABB in een persbericht.

Duurzame energie

ABB heeft zijn nieuwe product bestempeld als een ‘plug and play’-microgrid, omdat het gemakkelijk te transporteren en installeren is. De Zweedse multinational stelt dat het transporteerbare energienetwerk bij uitstek geschikt is om afgelegen gebieden van stroom te voorzien.

Doordat het microgrid direct is aan te sluiten op duurzame energiebronnen, wordt het interessanter en gemakkelijker om dergelijke gebieden van stroom te voorzien door middel van duurzame energiebronnen. Het microgrid kan dan ook dienen als duurzame vervanger van generatoren op fossiele brandstoffen.

“We hopen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen met dit product terug te dringen en de integratie van duurzame energie in onze samenleving te verbeteren”, stelt Claudio Fachhin, president van de afdeling elektriciteitsnetten van ABB, in het persbericht.

Daarnaast is het microgrid interessant als back-up bij stroomuitval.

Microgrid

ABB levert het microgrid met alle benodigdheden om snel een lokaal energienetwerk op te zetten. De container komt in verschillende varianten, met vermogens variërend van 50 tot 4.600 kilowatt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ABB | Foto: ABB

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie