Enorme investering van Google en KKR in zonneparken

Enorme investering van Google en KKR in zonneparken

15-11-2013 15:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Google gaat in samenwerking met investeringsmaatschappij KKR zes zonneparken overnemen van Recurrent Energy voor maar liefst $400 miljoen.

Internetgigant Google en de investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) investeren in totaal gezamenlijk ongeveer $400 miljoen in zonne-energie. Zij nemen zes zonneparken over van zonneprojectontwikkelaar Recurrent Energy, onderdeel van Sharp Corp, één van de marktleiders op het gebied van zonne-energie.

De zes projecten staan verspreid over de staten California en Arizona en hebben in totaal een opgesteld vermogen van 106 megawatt. Naar verwachting zijn de zonneparken in het begin van 2014 operationeel en zullen zij in totaal ongeveer 17.000 Amerikaanse huishoudens van groene elektriciteit voorzien.

[caption id="attachment_59083" align="aligncenter" width="400"] Eén van de zes zonneparken: het Victor Phelan project met een wattpiek vermogen van 22 MWp in San Bernadino, California. Foto: Recurrent Energy[/caption]

Duurzame toekomst

Google investeert regelmatig in cleantech projecten. In totaal heeft het internetbedrijf al meer dan $1 mrd geïnvesteerd in de duurzame energiebranche. Voor KKR is het de vijfde investering in een hernieuwbaar energieproject. Google heeft een groter investeringsportfolio in duurzame energieprojecten, dit project is alweer de veertiende. Daarnaast staat Google samen met Cisco, fabrikant van netwerkapparatuur,  dit jaar wederom bovenaan de “Cool IT Leaderboard”. Dit is een ranglijst opgesteld door Greenpeace met daarin ‘s werelds groenste IT bedrijven.

“De investeringen zijn onderdeel van onze drijfveer naar een toekomst met schone en duurzame energie – waar hernieuwbare energie betaalbaar, toegankelijk en in overvloed aanwezig is. Door te blijven investeren in nieuwe duurzame projecten, het inkopen van duurzame energie voor onze activiteiten en samenwerking met onze partners maken wij die toekomst realiteit,” aldus Kojo Ako-Asara hoofd van Corporate Finance bij Google.

Bron: Bloomberg

Foto: Brionv via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie