Apparaatje haalt energie uit wifi-signalen

Apparaatje haalt energie uit wifi-signalen

18-11-2013 11:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amerikaanse onderzoekers hebben een manier gevonden om de verloren energie uit wifi-straling opnieuw te gebruiken.

Volgens de wetenschappers van de Amerikaanse Duke University gaat er genoeg energie verloren om te gebruiken voor het opladen van kleine elektronica.

Het streven van de onderzoekers was om de verloren energie op te vangen en opnieuw in te kunnen zetten. Een klein toestel van goedkope materialen dat microgolven omzet in gelijkstroom moest het antwoord bieden. De werking van het apparaat is te vergelijken met een zonnepaneel. Met conductoren uit glasvezel en koper wordt er stroom van 7,3 volt opgewekt.

Voordelig voor consument

Het ontwerp is mogelijk te gebruiken voor diverse types energie, bijvoorbeeld het opvangen van trillingen en geluid. De ontwikkelde technologie kan een positieve bijdrage leveren aan het energieverbruik van particulieren.

Door het monteren van het toestel in woningen zou de verloren energie van wifi-signalen opnieuw gebruikt kunnen worden. De onderzoekers spreken over een eventuele integratie met een mobiele telefoon die niet in gebruik is om stroom op te slaan. De consument kan zo efficiënter omgaan met het energieverbruik.

 

Bron:mo nieuws

Foto:mihperu via flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie