Microsoft komt met plan voor duurzamere datacenters

Microsoft komt met plan voor duurzamere datacenters

18-11-2013 12:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ook Microsoft komt naast IBM met een innovatie om datacenters te verduurzamen.

Microsoft test een manier om kleine brandstofcellen direct te installeren in de servers. Doordat de energieopwekking plaatsvindt op slechts enkele meters van de plek waar het benodigd is, nemen de verliezen in het systeem af. Microsoft berekende dat dit ontwerp twee keer zo efficiënt is als het huidige systeem.

Microsoft claimt geen patent voor zijn innovatie, maar het zou dramatische gevolgen kunnen hebben voor het ontwerp van datacenters. Vooral als het mogelijk gebruikt zou kunnen worden om de energie-efficiëntie van de bestaande centers te verbeteren. Datacentra behoren inmiddels tot de grootste energieverslinders ter wereld.

Naast energie-efficiëntie levert ontwerp volgens Microsoft ook een hogere energiezekerheid en worden de kosten voor infrastructuur lager. Het ontwerp is nog niet commercieel beschikbaar, maar Microsoft denkt dat dit op termijn wel het geval zal zijn.

Bron: Greenbiz

Foto: LostWelshman

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie