Siemens bouwt enorme windmolenparken

Siemens bouwt enorme windmolenparken

19-11-2013 09:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Siemens levert 97 windmolens voor nieuwe windmolenparken voor de kust van Noord-Duitsland.

De parken zullen vanaf 2015 worden aangelegd en geëxploiteerd worden door het Deense bedrijf Dong Energy. De energie die door de windturbines zal worden opgewekt, is volgens Siemens voldoende om 600.000 huishoudens van stroom te voorzien.

De krant Financial Times meldt dat de kosten voor het gehele project 2,2 miljard euro bedragen. Het aandeel van Siemens is niet bekend.

Bron: ANP

Foto: raymondklaassen via Flickr

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie