Greenchoice laat gebruikers energie besparen met app

boks duurzame energiebesparing

04-11-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

Duurzame energieleverancier Greenchoice biedt zijn klanten een smartphone-app, die inzicht geeft in het energieverbruik van apparatuur in het huishouden. Dit moet bijdragen aan een vermindering van het energieverbruik en de kosten.

Dat meldt Greenchoice in een persbericht. De smartphone-app Boks is vanaf eind november gratis beschikbaar voor klanten van de energieleverancier. De duurzame energieleverancier zegt hiermee het energieverspillend routinegedrag van gebruikers aan te pakken.

Slim algoritme

Boks maakt gebruik van een slim algoritme, dat het energieverbruik van huishoudelijke apparatuur precies kan weergeven. In een oogopslag geeft de app op een smartphone of tablet inzicht in onder andere de hoeveelheid stroom die een vriezer, espressomachine of verlichting verbruikt. Vervolgens geeft de app tips die het energieverbruik van de huishoudens moeten besparen.

Energiebesparing

“Boks werkt totaal anders dan de bestaande verbruiksmanagers. Boks geeft als eerste energieservice verbruik weer op apparaatniveau en is als enige gratis beschikbaar in de app voor klanten”, zegt Diane Klok, commercieel directeur Greenchoice, in het persbericht.

“Voor het inzicht op apparaatniveau heb je alleen een slimme meter nodig, geen extra stekkers. En die hebben alle huishoudens in Nederland binnenkort. Boks betekent lekker bezig zijn met je energie: goed voor het milieu en voor je energierekening.” Greenchoice verwacht dat gebruikers van de Boks-app tot 15 procent op de totale energiekosten kunnen besparen.

De energieleverancier wil de app volgend jaar uitbreiden met een klein apparaat, dat ook realtime energieverbruik in de app aantoont.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Greenchoice, ANP Perssupport | Foto: Greenchoice (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie