ANWB installeert snellaadpalen bij wegrestaurants

ANWB installeert snellaadpalen bij wegrestaurants

26-11-2013 10:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De verkeers- en vervoersorganisatie wil in samenwerking met laadpaalleverancier GreenFlux circa 30 snellaadpalen binnen dit jaar plaatsen.

De organisaties willen de elektrische auto aantrekkelijker en toegankelijker maken met de realisering van de laadpalen. Momenteel bestaat er nog angst om met een lege accu langs de weg te stranden. De laadpunten moeten deze angst wegnemen. Elke 10 minuten laden bij een snellaadpunt is goed voor 60 kilometer rijden.

De laadpunten komen te staan op de parkeerterreinen van wegrestaurants Van der Valk en La Place. Er is gekozen voor deze locaties zodat werkafspraken gecombineerd kunnen worden met het opladen. Het eerste snellaadpunt is al in gebruik genomen bij Van der Valk in Breukelen. De snellaadstations zijn toegankelijk voor alle varianten elektrische auto’s.

 

Bron: anwb

Foto: bardak via creativecommons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie