Sluiting Belgische kernreactoren onduidelijk

Sluiting Belgische kernreactoren onduidelijk

19-06-2012 10:46 | Door: Cato van Hees

Het politieke besluit of de drie oudste kernreactoren van België moeten sluiten in 2015 wordt in twijfel getrokken door de Belgische regering. Enkele partijen pleiten er voor de reactoren draaiende te houden tot 2025.

De zes regeringspartijen hebben tijdens hun coalitievorming afgesproken om het eerdere besluit om de drie reactoren in 2015 te sluiten aan te houden. Echter zijn er volgens enkele partijen niet genoeg alternatieve energiebronnen.

De Vlaamse christendemocraten en de Franstalige liberalen opperden onlangs een of meerdere reactoren tot 2025 open te houden. In totaal heeft België zeven kernreactoren.

Duurzaam alternatief

Kernreactoren leveren warmte voor de opwekking van elektriciteit, dus stelt de regering dat er voldoende vervangingscapaciteit moet zijn tijdens de sluiting van de drie kernreactoren.

De regering wil volgende week met een plan komen voor alternatieve energiebronnen, zoals zonne- of windenergie, die in 2015 voorhanden moeten zijn. De regering-Di Rupo wil uiteindelijk over 13 jaar met kernenergie stoppen.

Bron: ANP

Foto: Dr Les

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie