Plan voor grootste zonnepark Nederland van de baan

Plan voor grootste zonnepark Nederland van de baan

27-11-2013 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het bouwproject voor het grootste zonnepark van Nederland in Gennep is voorlopig afgeblazen.

Het project zou gaan om een energiepark met 75.000 zonnepanelen. In totaal zouden de zonnepanelen 19 megawatt capaciteit hebben op een terrein van 28 hectare. De initiatiefnemers laten weten dat het plan voor de bouw is gesneuveld door beslissingen in Den Haag. De beperkingen van het Energieakkoord zijn volgens hen dusdanig dat het plan niet haalbaar is.

Met die beperkingen bedoelend zij het feit dat belastingvoordelen alleen mogen gelden voor de direct omwonenden van het energiepark. Alleen mensen die in een zogeheten postcoderoos rondom een duurzame energie-installatie wonen kunnen aanspraak maken op een belastingkorting van 7,5 eurocent.

Als gevolg daar van is het park niet meer rendabel volgens de initiatiefnemers. Investeerders blijven weg omdat belastingmaatregelen om het jaar teruggedraaid kunnen worden. 'Met zo weinig zekerheid gaan banken niet investeren', aldus de stichting die in opdracht van de gemeenteraad een haalbaarheidsonderzoek liet doen.

Bron: Trouw

Foto: Activ Solar via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie