3D-geprint robothart haalt energie uit urine

3D-geprint robothart haalt energie uit urine

02-12-2013 11:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wetenschappers van de Bristol Robotics Laboratory in VK hebben een robothart gepresenteerd dat zijn energie haalt uit menselijke urine.

Het onderzoek diende als experiment om robots te testen die hun energie genereren uit urine. De ambitie van de onderzoekers is er op gericht om in de toekomst milieuvriendelijke modellen te produceren. Een volledige robot is nog in ontwikkeling.

Energie uit urine

Het hart werd geproduceerd door een 3D-printer en kon op basis van twee milliliter menselijke urine een spanning opwekken van 3,5 volt en maakte 33 pompbewegingen. De energie ontstaat tijdens het verwerkingsproces van de urine waarbij elektronen worden geproduceerd.

Het is al langer bekend dat energie uit urine gehaald kan worden. Afgelopen zomer hadden de Engelse onderzoekers al een manier gevonden om genoeg stroom te genereren uit urine om een mobiele telefoon van stroom te voorzien. De stroom werd opgewekt door microbiële brandstofcellen die kleine organismen bevatten. Deze organismen zijn ook terug te vinden in de grond of menselijke ingewanden.

EcoBot

De ecologische robots (EcoBots) waar de onderzoekers aan werken zouden in de toekomst taken uit kunnen voeren zoals het monitoren van luchtkwaliteit en niveaus van vervuiling. Dat toekomstbeeld is nog ver weg, want het mechanisme gaat nog slordig om met energie. Het hart op urine-stroom bereikte een energie-efficiëntie van 0,11 procent.

De wetenschappers zien het project nog steeds als een positieve ontwikkeling. De onderzoeken van de Bristol Group naar energieopwekking uit urine en afval wordt gesubsidieërd door de Bill & Melinda Gates Foundation met een bedrag van $ 100.000. Volgens de onderzoekers kan het onderzoek leiden tot vele mogelijkheden voor ontwikkelingslanden.

 

Bron: the verge

Foto: Kai Schreiber

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie