Windenergie op recordhoogte in Groot-Brittannië

Windenergie op recordhoogte in Groot-Brittannië

02-12-2013 12:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Groot-Brittannië hebben windmolens overuren gedraaid. Afgelopen vrijdag vestigden zij een record door maar liefst 6 gigawatt aan stroom op te wekken.

In Groot-Brittannië waaide het vrijdag stevig wat leidde tot het record van 6004 megawatt (6 gigawatt) opgewekte windenergie. In totaal is dit ongeveer 13,5 procent van de totale stroomvraag in Groot-Brittannië. Dat staat gelijk aan de vraag van ongeveer 3,4 miljoen huishoudens.  Het record, een gemiddelde hoeveelheid gemeten over een halfuur, werd bereikt op vrijdagmiddag tussen half drie en drie uur.

Geen uitzondering

De totale productie van windenergie ligt waarschijnlijk nog hoger, omdat een groot aantal kleinschalige off-grid windturbines geen data hoeven aan te leveren. Het vorige record van 5793 megawatt stamt uit september dit jaar. Naar verwachting worden de records met toenemende frequentie verbroken de komende jaren, omdat er steeds meer nieuwe on en- offshore windparken bijkomen.

Volgens Jennifer Webber, directrice van externe betrekkingen bij RenewableUK, ziet de toekomst van windenergie in Groot-Brittannië er rooskleurig uit: “We produceren energie uit een bron die hier in overvloed aanwezig is. Wij hebben zelf de kosten onder controle en zo stellen wij ons niet bloot aan de prijzen van fossiele brandstoffen die sterk fluctueren.”

Webber: “ Windenergie biedt de mogelijkheid tot een soepele overgang van ouderwetse brandstoffen naar een schone economie. Daarnaast creëren wij vele duizenden banen voor mensen die werkzaam zijn in de snelgroeiende Britse windenergie-industrie.”

Bron: BusinessGreen

Foto: Beige Alert via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie