Importheffing EU op Chinese zonnepanelen definitief

Importheffing EU op Chinese zonnepanelen definitief

03-12-2013 10:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Vanaf 6 december geldt  een heffing op de import van zonnepanelen vanuit China.

De heffing wordt ingesteld om de Europese markt te beschermen tegen de goedkope zonnepanelen uit China. Chinese staatssteun op zonnepanelen leidt ertoe dat de zonnepanelen onder de kostprijs op de Europese markt verschijnen. De Europese fabrikanten kunnen niet concurreren met de extreem lage inkoopprijzen van de Chinese panelen.

Afgelopen zomer legde de EU al een tijdelijke importheffing op de Chinese panelen. In Brussel is nu besloten een definitieve importheffing in werking te stellen die minimaal twee jaar zal gelden. De heffingen zullen tussen de 17,1 en 42,1 procent komen te liggen. Met de maatregelen moet er een einde komen aan de toestroom van goedkope en zwaar gesubsidieerde producten naar Europa.

 

Bron: nuzakelijk

Foto: Nadine Y. Barclay via creativecommons

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie