Zonnepanelen dankzij innovatie nòg rendabeler

Zonnepanelen dankzij innovatie nòg rendabeler

09-12-2013 14:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mastervolt Amsterdam heeft een nieuwe generatie omvormers voor zonne-energie ontwikkeld.

De omvormers werden geproduceerd door Prodrive Technologies in Eindhoven en leveren tot tien procent meer opbrengst uit zonnepanelen.

De zogeheten Soladin WEB-serie is geschikt voor gebruik in alle Europese landen. Het assortiment is ontworpen voor woningen met drie tot acht panelen en bestaat uit drie omvormers met een vermogen van respectievelijk 700W, 1.000W en 1.500W. De systemen zijn modulair uit te breiden waardoor grotere vermogens ook mogelijk zijn.

De omvormers kennen een verlengde bedrijfstijd, houden rekening met bewolking, schaduw en temperatuursveranderingen. Verliezen in de bekabeling worden tot 80 procent gereduceerd. De SoladinWEB is eenvoudig zelf te monitoren dankzij de ingebouwde Wifi en kostenloze IntelliWeb service.

Voordelen

Tijdens de introductie van SoladinWEB op het Science Park in Eindhoven gaf Wim Sinke van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) zijn mening over de innovatie. Sinke: ‘Dit is een belangrijke stap. Zonnestroom is voor consumenten vanaf 2011 goedkoper dan traditionele stroom.’

Volgens Sinke is Nederland bezig met een inhaalslag op zonne-energie. ‘Als wij de kansen pakken dan kunnen we in 2030 meer dan 10 procent van onze gegroeide stroombehoefte invullen met zonne-energie.’

Uit de discussie die volgde kwam naar voren dat het realiseren van een dergelijk groot aandeel zeker ook technische uitdagingen met zich meebrengt, maar geen onoverkomelijke barrières kent.

Bron: Energienieuws

Foto: Lima Andruska via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie