Rotterdam neemt groene vlucht

Rotterdam neemt groene vlucht

13-12-2013 10:47 | Door: Marjon Riehl

Met al 500 oplaadpunten voor elektrische auto’s, een uitgebreider warmtenetwerk en binnenkort zelfs een windmolenpark verduurzaamt Rotterdam in rap tempo.

Rotterdam heeft de ambitie voor 20 procent bij te dragen in het Energieakoord om tot duurzame groei te komen. Dat wil de stad doen met windturbineparken en warmtenetwerk, volgens het RCI Actieplan Energie. De Rotterdamse milieuwethouder Alexandra van Huffelen heeft dit plan vandaag gepresenteerd.

Binnenkort komen in de stad acht windturbines bij die stroom moeten opleveren voor ruim 30.000 huishoudens. Bewoners kunnen via obligaties investeren in het park.

Verder wil het stadsbestuur energiebesparende maatregelen nemen. Zo wordt het leidingennetwerk uitgebreid en het elektrisch vervoer gestimuleerd. Van Huffelen: “Vorig jaar opende ik het 100e laadpunt, inmiddels hebben we 500 oplaadpunten in de stad. Aan het einde van volgend jaar staan er minstens 1.000 punten in heel Rotterdam.”

Werkgelegenheid

Door alle energiebesparingsmaatregelen ontstaat ook meer werkgelegenheid. Van Huffelen: “Alleen al in de regio Rotterdam gaat het naar schatting om tweeduizend tot drieduizend banen. Ook maakt een beter milieu Rotterdam aantrekkelijker als vestigingsplaats voor bedrijven.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Marjon Riehl

Als studente Politieke geschiedenis & internationale betrekkingen onderstreept Marjon het belang van beleidsmatige verduurzaming van de samenleving, in het bijzonder het bedrijfsleven. Waarom het bedrijfsleven? "Ik denk dat op het gebied van verduurzaming in het bedrijfsleven het meest valt te winnen."Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie