Siemens sleept megaorder windturbines binnen

Siemens sleept megaorder windturbines binnen

17-12-2013 11:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse multinational Siemens gaat 1050 megawatt aan windmolens plaatsen en heeft hiermee de grootste bestelling ooit voor windturbines op land ontvangen.

Energiebedrijf MidAmerican Energy is van plan meer dan 1 gigawatt aan extra capaciteit te plaatsen in de Amerikaanse staat Iowa. Siemens gaat het energiebedrijf de benodigde windturbines leveren voor het project. Het exacte bedrag is niet bekend gemaakt maar de kosten worden geschat op ongeveer $ 1 mrd (€ 730 mln). Siemens zal ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de windmolens.

 

1 Gigawatt

 

De 448 windturbines die Siemens levert hebben een nominaal vermogen van 2,3 megawatt en een wiekdiameter van 108 meter. Begin november begon de Duitse multinational met de voorbereiding van het project. De windmolens zullen op vijf verschillende locaties worden geplaatst. Naar verwachting is het gehele project eind 2015 klaar en kan de opwekking van windenergie beginnen.

“Siemens gaat wereldwijd niet alleen op kop met windenergie op zee, maar wij zijn ook een succesvolle speler op land. Het afgelopen jaar hebben wij in Europa en Afrika alleen al, meer dan 1 gigawatt geïnstalleerd,” aldus Markus Tacke, CEO van de windenergiedivisie van Siemens Energie.

 

660.000 huishoudens

 

Iowa is één van de staten die vooroplopen met windenergie. In 2012 werd ongeveer 24 procent van de totale energievraag in de staat voorzien door windenergie. Siemens heeft tot op heden al 1,2 gigawatt aan vermogen geïnstalleerd voor het energiebedrijf MidAmerican Energy. Met deze enorme order komt het vermogen aan windenergie in Iowa in 2015 op 2,2 gigawatt uit. Dit zal genoeg zijn om ongeveer 660.000 Amerikaanse huishoudens van groene stroom te voorzien.

De assen en nacelles van de windturbines worden in Hutchinson, Kansas, geproduceerd. De nacelle is  de behuizing op de top van de mast waarin de omzetting van windenergie naar elektriciteit plaatsvindt. De wieken van de windmolens worden dichter bij huis geproduceerd in Fort Madison, Iowa. Dit is waarschijnlijk om de transportkosten laag te houden.

Bron: RenewableEnergyMagazine | Foto: Massachusetts Energy and Environmental Affairs via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie