Energiebedrijven uit wanhoop in andere sectoren

Energiebedrijven uit wanhoop in andere sectoren

03-01-2014 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twee Nederlandse energiemaatschappijen zoeken naar nieuwe verdienmodellen om het hoofd boven water te houden.

Een overschot aan productiecapaciteit en een teruglopende vraag naar stroom brengen traditionele energiebedrijven in de problemen. Energiemaatschappijen GDF Suez en Budget Energie zouden daarom kijken naar mogelijkheden om te handelen in producten zoals verzekeringen, internet en telefonie. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Budget Energie

Het Amsterdamse  bedrijf Budget Energie heeft al concrete plannen op tafel liggen. Een AFM-vergunning is al binnen om de verkoop van verzekeringen in werking te stellen. Ook heeft het bedrijf domeinnamen geregistreerd voor de verkoop van internet, telefonie en kredieten.

De energiemaatschappij ziet een toekomst voor zich met een diversiteit aan producten. Onlangs heeft er al een overname plaatsgevonden van een groep verzekeringsklanten, maar Budget Energie wilt eerst de zaken op orde hebben in de energiesector. Over ruim een jaar zou het plan voor de verkoop van diverse producten vorm moeten gaan krijgen.

GDF Suez

Energiemaatschappij GDF Suez, het voormalige Electrabel, gaat zich slechts toespitsen op de verkoop van verzekeringen. De maatschappij is in het verleden hard geraakt door de crisis waardoor er een enorme waardedaling heeft plaatsgevonden en 30 procent van de banen is geschrapt.

Het bedrijf kwam recent ook in het nieuws door het weigeren een CO2-opslag te bouwen bij een nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte. De gemeente Rotterdam heeft een vergunning verleend aan GDF Suez op basis van de duurzame ambitie om de CO2 ondergronds op te slaan. GDF Suez is deze afspraak nooit nagekomen.

 Bron: FD | Foto: Eric Kilby

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie