China geeft extra stimulans aan zonnepanelen

China geeft extra stimulans aan zonnepanelen

06-01-2014 10:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China gaat extra maatregelen nemen om de industrie voor zonnepanelen er bovenop te helpen. De zonne-industrie heeft last van overcapaciteit en dalende prijzen.

De overheid wil onder meer een impuls geven aan de technologische innovatie, standaardisatie in de sector bevorderen en ''eerlijke concurrentie waarborgen''. Dat heeft de Chinese overheid zaterdag bekendgemaakt.

China kondigde afgelopen zomer al stimuleringsmaatregelen aan om de dalende export van binnenlandse fabrikanten van zonnepanelen op te vangen. De overheid wil de opwekking van zonne-energie in het land meer dan verviervoudigen tot 35 gigawatt tegen 2015.

De steun van China aan de industrie voor zonne-energie is een bron van ergernis in de internationale handel. De EU en de Verenigde Staten hebben China beschuldigd van onrechtmatige prijsdumping van zonnepanelen op buitenlandse markten.

Bron: Nuzakelijk

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie