Philips halveert energieverbruik met nieuwe LED lamp

Philips halveert energieverbruik met nieuwe LED lamp

09-01-2014 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Deze week lanceerde Philips een nieuwe LED buis die de miljarden TL-lichtbuizen op werkplaatsen moet gaan vervangen.

Philips introduceert de LED-buis ter bevordering van energie-efficiëntie op kantoren, in winkels en fabrieken wereldwijd. De nieuwe InstantFit LED-buis van Philips bespaart 50 procent aan stroomverbruik in vergelijking met de voormalige lichtbuizen. Volgens Philips is de investering van de nieuwe verlichting binnen drie jaar terugverdiend en levert vanaf dat moment zowel kosten- als energiebesparing op.

Het nieuwe model is speciaal gemaakt om te koppelen aan de standaard verlichtingsmodellen. Het voordeel hiermee is dat bedrijven gemakkelijker over kunnen stappen om LED verlichting in het gebouw te installeren. Philips stelt dat een supermarkt  binnen vier dagen voorzien kan zijn van nieuwe LED verlichting.

De doorbraak van Philips heeft belangrijke gevolgen voor de groei van de enorme globale markt van TL-buizen. De wereldwijde overstap zou kunnen leiden tot een kostenbesparing van € 42 mrd per jaar en een energiebesparing gelijk aan 210 middelgrote energiecentrales.

 Bron: businessgreen | Foto:Loozrboy

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie