PwC: VK grootste markt voor zonne-energie

PwC: VK grootste markt voor zonne-energie

15-01-2014 10:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De zonnesector in het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt de grootste van Europa door de prikkel van subsidies en de dalende prijs van onderdelen.

Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport van adviesbureau en accountant PwC. Volgens het rapport staat het VK momenteel nog niet aan de top wat betreft de ontwikkeling en innovatie van zonne-energie. Echter verwacht PwC dat de sector de komende jaren enorm zal groeien.

Projecten

Voor het komende jaar staan er projecten op de planning voor de installatie van in totaal 2000 megawatt aan zonnecapaciteit. De toename aan zonneprojecten is toe te kennen aan de toezegging van de Britse overheid om tot 2020 subsidies te verlenen. In andere Europese landen is de subsidiekraan voor de zonnesector juist dichtgedraaid.

Verder kwam de Britse zonnesector pas laat op gang in vergelijking met andere Europese landen. Hierdoor hebben de Britten de expertise van andere landen kunnen overnemen en toepassen op eigen grond. De projecten zijn nu vaak goedkoper en sneller te realiseren waardoor het VK een groeispurt maakt.

Bron: nuzakelijk / de groene courant | Foto: bill masta

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie