Duits aanbod duurzame stroom bereikt record

Duits aanbod duurzame stroom bereikt record

15-01-2014 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aandeel van duurzame energie in de totale stroomproductie in Duitsland heeft in 2013 een recordniveau bereikt van 23,4 procent. 

Dat maakte de Duitse brancheorganisatie van energie- en waterproducenten BDEW gisteren bekend. In 2012 bedroeg het aandeel van duurzame energie in de elektriciteitsproductie 22,8 procent.

Windenergie was de belangrijkste bron van duurzame energie met een aandeel in de totale stroomproductie van 7,9 procent.  Biomassa leverde 6,8 procent, zonne-energie 4,5 procent, waterkracht 3,4 procent en huisafval 0,8 procent. Het aandeel van aardgas zakte naar 10,5 procent, van 12,1 procent een jaar eerder. Kernenergie was goed voor 15,4 procent. Eerder was dat 0,4 procent meer. De belangrijkste opwekker van elektriciteit in Duitsland was bruinkool met een aandeel van 25,8 procent (25,5 procent een jaar eerder). Steenkool zorgde voor 19,7 procent van de stroomproductie, tegen 18,5 procent in 2012. De rest kwam uit verwarmingsolie en pompcentrales.

Export

Verder meldde de brancheorganisatie dat Duitsland vorig jaar voor 33 miljard kilowattuur aan stroom exporteerde naar het buitenland. Dit is ook een record. In 2012 exporteerde Duitsland nog 23 miljard kilowattuur. Een groot deel van de Duitse stroom ging naar Nederland. Ook werd een aanzienlijk deel geëxporteerd naar andere landen, zoals België en Groot-Brittannië.

Bron: Nuzakelijk

Foto: Oh-Berlin.com via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie