Denemarken vecht voor ambitieuzere klimaatdoelen 2030

Denemarken vecht voor ambitieuzere klimaatdoelen 2030

27-01-2014 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Denemarken hoopt dat het klimaatpakket voor 2030 ambitieuzer zal worden als de definitieve versie op tafel komt. Het laatste gebeurt na overleg tussen EU-regeringsleiders in maart.

Martin Lidegaard, de Deense minister van Klimaat en Energie, meldde dit vandaag aan Euractiv. Lidegaard is erg tevreden met het bindende doel van 40 procent CO2-reductie. “We waren blij dat we een bindend doel hebben. We willen verzekeren dat het daadwerkelijk bindend zal zijn en we zouden een ambitieuzer doel willen.”

Twee andere doelen, op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, zijn niet-bindend en gaan Lidegaard niet ver genoeg. “Ik denk dat wat verscheen [het klimaatpakket voor 2030], een te groot compromis is.”

Nog niet definitief

Lidegaard benadrukt dat het klimaatpakket van de EC voor 2030 nog niet definitief is. Dit was meer “de suggestie voor een compromis en er zal natuurlijk de komende weken en maanden nog over onderhandeld worden”. Hij denkt dat dat nog moeilijk zal worden, maar verwacht dat Denenmarken een formele positie binnen enkele weken heeft ontwikkeld inzake het debat over het klimaatpakket.

Denemarken is één van de EU-lidstaten met het grootste schone energieaanbod. Zo heeft het land zichzelf voor 2020 tot doel gesteld de helft van het totale elektriciteitsaanbod uit hernieuwbare energie te halen.

Bron: Euractiv

Foto: Adam Russell via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie