Nieuw windmolenpark boven Schiermonnikoog gefinancierd

Nieuw windmolenpark boven Schiermonnikoog gefinancierd

31-01-2014 11:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met een toezegging van € 1,1 mrd is de financiering van het in 2015 te bouwen windmolenpark Gemini in de Noordzee rond.

Projectontwikkelaar Typhoon meldde dit afgelopen donderdag. ABN AMRO is één van de tien internationale banken die het windmolenpark Gemini financieel ondersteunen.

Het windmolenpark dat ten noorden van Schiermonnikoog gebouwd gaat worden kost in totaal €2,8 mrd. De Europese Investeringsbank committeerde zich eerder al aan het project met een bedrag van €500 mln.

Woensdag werd het laatste stukje van de taart verkocht aan het Canadese energiebedrijf Northland Power. Zij kochten de laatste 5 procent van projectontwikkelaar Typhoon en is daarmee voor zestig procent eigenaar. Vanaf dit punt neemt Northland Power het over. Het energiebedrijf zal zich vanaf nu bezighouden met de verdere ontwikkeling van het windmolenpark Gemini.

Naast Northland Power heeft Siemens Financial Services een aandeel van twintig procent, het energienutsbedrijf HVC tien procent, net als baggeraar Van Oord tien procent in handen heeft.

600 megawatt

In 2015 wordt er begonnen met de bouw van het windmolenpark, waar 150 windmolens komen te draaien. In totaal zal het park 600 megawatt aan hernieuwbare windenergie opwekken.

De bewoners van de Waddeneiland zijn niet blij met de plannen voor het windmolenpark. De bewoners maken zich ongerust over de impact op de flora- en fauna en eventuele horizonvervuiling als het park er eenmaal staat.

Bron: Novum | Andreas Klinke Johannsen via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie