Inventief proces verandert plastic in brandstof

Inventief proces verandert plastic in brandstof

31-01-2014 11:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Indiase onderzoekers zijn er in geslaagd een vloeibare brandstof te maken uit plastic die erg lijkt op olie.

De onderzoekers gebruikten conventioneel plastic afvalmateriaal (polyethyleen met lage dichtheid) om op relatief lage temperatuur een effectieve olievervanger te produceren.

Deze innovatie zou kunnen helpen de hoeveelheid plastic afval te reduceren dat op de stortplaats eindigt. Bovendien zou de techniek ervoor kunnen zorgen dat er minder olie hoeft te worden opgepompt.

Proces

Het plastic afval wordt opgewarmd tussen de 400 en 500 graden Celsius over een kaolin, een soort klei die fungeert als katalysator van het proces. Het proces breekt lange plastic-polymeren, waardoor grote hoeveelheden kleinere en koolstofrijke moleculen vrijkomen.

De uiteindelijk geproduceerde vloeibare brandstof lijken chemisch zeer op de conventionele petrochemische brandstoffen. Voor elke kilo plastic kan nu 700 gram vloeibare brandstof geproduceerd worden.

Bron: Cleantechnica

Foto: Premier Packaging

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie