Meer Amerikaanse banen in zonne-energie dan kolen en gas

Meer Amerikaanse banen in zonne-energie dan kolen en gas

04-02-2014 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Aan het eind van 2013 telde de Amerikaanse zonnesector bijna 143.000 banen. Dat is meer dan het aantal werknemers in de kolen- en gasindustrie samen.

De werkgelegenheid is met 20 procent gegroeid sinds 2012, dit terwijl het nationaal gemiddelde een stijging van 1,9 procent liet zien. Eén op de 142 nieuwe banen in de VS wordt gecreëerd door de zonne-industrie. Dat staat in de National Solar Jobs Census die jaarlijks wordt gehouden door The Solar Foundation. In 2013 is de sector gegroeid naar 142.698 banen. 48,7 procent van de werknemers werkt in het installatiesegment.

In de fossiele industrie kromp volgens de Bureau of Labour Statistics de banenmarkt juist met 8,7 procent, waardoor 8500 banen verdwenen. De werkgelegenheid in de kolen- en gasindustrie samen is daardoor kleiner dan de zonne-industrie.

Salaris

“De resultaten laten zien dat Amerikaanse zonne-energiebedrijven erg optimistisch zijn,” zegt Philip Jordan, vice-president bij onderzoekspartner BW Research Partnership. “Bijzonder is dat de salarissen van installateurs hoog zijn en blijven. Gemiddeld verdienen zij nu tussen € 15 en € 17,50 per uur. Ook zijn er bovengemiddeld veel veteranen in de sector. Dit is een teken dat high-techvaardigheden worden gewaardeerd in deze sector.”

“We zijn pas net aan de transformatie begonnen, maar de Amerikaanse zonne-industrie heeft de potentie om één van de grootste werkgevers van het land te zijn,” zij Lyndon Rive, CEO bij zonne-energiebedrijf Solar City. Het bedrijf creëerde meer dan 2000 banen vorig jaar. Hij voegt toe dat “we het installeren van zonnepanelen nooit kunnen uitbesteden naar werknemers in andere landen”.

Bron: SustainableBusiness | Foto: Oregon Department of Transportation via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie