Installatie nieuwe windenergie zwakt iets af

Installatie nieuwe windenergie zwakt iets af

05-02-2014 11:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2013 kwam er voor 11 gigawatt aan windenergie bij in de EU. Dit is 8 procent minder dan in 2012.

De bijgekomen windenergie is goed voor een derde van het totaal aan nieuw geïnstalleerde productiecapaciteit voor stroom. Dat concludeert de Europese Windenergie Vereniging (EWEA) in een rapport, dat afgelopen week verscheen.

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk leverden de grootste capaciteit nieuwe windenergie, met tezamen 45 procent. Spanje, Italië en Frankrijk zagen hun aandeel op de windenergiemarkt afnemen.

Hernieuwbare energiedoel

Justin Wilkes, directeur van de EWEA, zegt over de afnemende bouw van windcentrales: “De windenergie-installaties binnen de EU in 2013 laten de negatieve impact zien van onzekerheid in de markt, regelgeving en politiek die in Europa heersten.”

Volgens Wilkes hebben onduidelijke kaders voor windenergie de investeringen daarin ondermijnd en de groene groei, banen en energiezekerheid in gevaar gebracht." Wilkes pleit er dan ook voor dat de Europese Raad volgende maand de hernieuwbare doelen voor 2030 bindend maakt. “Het zwakke klimaat- en energievoorstel van de Europese Commissie voor 2030 zal geen stabiele groei terug brengen in de windenergiesector.”

Bron: Businessgreen

Foto: Stefan Gara via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie