Wereldwijde markt biobrandstoffen groeit 58 procent tot 2022

Wereldwijde markt biobrandstoffen groeit 58 procent tot 2022

11-02-2014 12:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het wereldwijde gebruik van biobrandstoffen zal tot 2022 met 58 procent te groeien, zo blijkt uit een rapport van Navigant Research.

Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Navigant Research, dat zich specialiseert in onderzoeken naar schone technologieën, bracht gisteren een prognoserapport uit over de wereldwijde biobrandstoffenmarkt tot aan 2022.

Het rapport genaamd ‘Biofuels for Transportation Markets’ gaat in op de wereldwijde biobrandstofconsumptie  in de transportsector en voorspelt dat deze in totaal met 58 procent toeneemt. De consumptie zal toenemen van 123 miljard liter per jaar naar 193 miljard liter per jaar in 2022.

Nieuwe fase

Het rapport gaat in op de toekomstige uitdagingen voor biobrandstoffen. Dankzij een terugblik op de afgelopen tien jaar wordt duidelijk dat het aandeel van biobrandstoffen, in de mondiale brandstoffenmarkt, een significante positie heeft gekregen. De industrie bevindt zich op het randje van een nieuwe ontwikkelingsfase die zich focust op geavanceerde biobrandstoffen en vloeistoffen die zonder probleem met huidige brandstoffen bijgemengd kunnen worden.

Conventionele biobrandstoffen zoals ethanol en biodiesel zijn oplossingen die op de korte termijn petroleumbrandstoffen in transport kunnen vervangen. Verdere ontwikkelingen in kansrijke tweede en derde generatie-biobrandstoffen - die geschikt zijn om bij te mengen - zullen het landschap van de petroleumindustrie drastisch doen veranderen.

Uitdagingen

Ondanks de enorme potentie van biobrandstoffen zijn er nog een aantal uitdagingen die zij moeten overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan de toegang tot grondstoffen voor biobrandstoffen, ontwikkelingen in de infrastructuur van de waardeketen en het realiseren van competitieve prijzen ten opzichte van de gevestigde petroleumindustrie.

Het onderzoek gaat ook in op de grootste technologische drijfveren en barrières en het competitieve speelveld van biobrandstoffen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Environmentalleader.com | Foto: Prashantby via Flickr

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie