Chinezen investeren in Chileense zonne-energie

Chinezen investeren in Chileense zonne-energie

29-06-2012 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Chinese Sky Solar bouwt voor 300 megawatt aan zonne-energieprojecten in Chili. Dit is het eerste grote resultaat van de nauwe samenwerking tussen de twee landen.

Sky Solar is een van de grootste ontwikkelaars, investeerders en operators van hernieuwbare energie ter wereld. Samen met het Chileense installatiebedrijf Sigdo Koppers zullen zijn verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de zonne-energieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land.

De investering van in totaal $900 mln (€715 mln) wordt medegefinancierd door de China Development Bank, eigendom van de Chinese overheid. “Dit is het grootste project dat ontwikkeld is door een Chinees bedrijf in Chili, en ook de eerste in de energiesector,” aldus Matias Mori, vicepresident van de Chileense Foreign Investment Committee. “Het is een grote doorbraak in onze pogingen om Chinese investeerders te trekken.”

Nauwe samenwerking

Het project werd bekendgemaakt tijdens het bezoek van de Chinese premier Wen Jiaboa aan Chili, samen met afgevaardigden van het Chinese bedrijfsleven. Het bezoek staat in het teken van het versterken van de handel tussen beide landen, door een vrijhandelsovereenkomst op te stellen en vaker samen projecten aan te gaan.

“De laatste vijf jaar is de economische samenwerking tussen de twee landen versterkt,” aldus Carlos Honorato van Pro Chile, de Chileense handelscommissie. “Deze overeenkomst is een voorbeeld van de interesse van Chinese bedrijven in Chili, en het laat het vertrouwen in onze economie zien.”

Het Latijns-Amerikaanse land kent een politiek stabiele situatie en heeft een overheid die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Bron: APS en Energias Renovables

Foto: OregonDOT

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie