Japans bedrijf wil zonnepanelen op de maan

Japans bedrijf wil zonnepanelen op de maan

25-02-2014 14:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Japans miljardenbedrijf wil zonnepanelen bouwen op de maan. De 18.000 kilometer lange zonnering moet het energieprobleem op aarde oplossen.

De Shimizu Corporation wil zijn technologische kennis koppelen aan de laatste ontwikkelingen in de ruimtevaart. De bouw van de immense zonnecentrale gebeurt in fases en gaat tientallen jaren duren.

De eerste fase van het project Luna Ring is de bouw van een luchthaven in een baan om de maan. Robots gaan hier de ruimtevaartuigen maken die bouwmaterialen naar het maanoppervlak brengen. In de verre toekomst bouwen teams van astronauten en robots de zonnering. Het bedrijf verwacht dat een groot deel van de benodigde bouwmaterialen van de maan zelf afkomstig is.

Op het deel van de maan dat altijd naar de aarde gericht is, komen de energiecentrales te liggen waar de elektriciteit wordt opgevangen. Lasers en microgolven sturen die vervolgens naar de aarde. De maan is volgens de Japanners de ideale plek voor de zonnering omdat het hemellichaam geen atmosfeer heeft. De zon wordt nooit tegengehouden door een wolkendek.

 

Inspiratie

 

Het Japanse Shimizu is een internationaal bouwbedrijf met jaarlijks een miljardenomzet. De onderneming heeft een naam hoog te houden met het bedenken van hooggegrepen projecten. Eerder lanceerde het bedrijf ideeën voor een ruimtehotel en een zelfvoorzienende, drijvende Groene Stad.

Of het project Luna Ring ooit werkelijkheid wordt, zal de toekomst leren. Shimizu geeft zelf aan dat het vooral een ambitieuze stip op de horizon wil zetten. Zo kan het andere bedrijven inspireren.

Bron: Engineersonline.nl | Foto: Shimizu Corporation

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie