Consumentenbond: groene stroom goedkoper

Consumentenbond: groene stroom goedkoper

27-02-2014 11:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Groene stroom is nauwelijks duurder dan grijze stroom en in sommige gevallen zelfs goedkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Aan de hand van de tarieven van januari 2014 constateert de Consumentenbond dat het goedkoopste contract voor groene stroom €7 per jaar minder kost dan de goedkoopste grijze overeenkomst. De consumentenorganisatie vergeleek van verschillende leveranciers de jaarcontracten met vaste prijzen.

Delta, Dong Energy en Electrabel maken geen onderscheid tussen grijs en groen. De klant betaalt hetzelfde tarief. Essent rekent voor Windkracht220, het duurzaamste product uit haar aanbod, €35 euro meer dan voor het grijze contract 'Zeker 1 jaar grijs'. Energiedirect.nl vraagt een toeslag van €24 voor haar hernieuwbare energie.

Bij de strict groene aanbieders NLE en Greenchoice zijn eveneens prijsverschillen zichtbaar. Binnen het duurzame energiesegment maakt de Consumentenbond  onderscheid tussen lichtgroene en donkergroene stroom. Uit de test blijkt dat NLE haar duurzaamste energievorm, Nederlandse wind, aanbiedt voor nog geen procent meer dan hun minst groene product, dat afkomstig is van Scandinavische waterkrachtcentrales.

Bron: Consumentenbond | Foto: Avij via Wikipedia Creative Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie