Tennisclub bespaart 2000 euro per jaar door zonnepanelen

Tennisclub bespaart 2000 euro per jaar door zonnepanelen

03-03-2014 17:51 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Bloemendaal gaat tennisclub Vogelzang creatief om met een teruglopend ledenaantal. Op het dak zijn 42 zonnepanelen geplaatst.

Hiermee bespaart de club 2000 euro per jaar. Afgelopen zondag werden de panelen officieel in gebruik genomen. Wethouder Annemieke Schep opende de dag.

Gemeente Bloemendaal heeft gunstige subsidieregelingen voor het toepassen van zonnepanelen. Zo introduceerde ze vorig jaar de Zonatlas waarmee bewoners kunnen zien of hun dak in aanmerking komt voor zonnepanelen. Vorig jaar ging het dorpshuis als over op zonne-energie.

Met behulp van een aantal vrijwilligers plaatste de tennisclub de panelen en hoopt zo een duurzaam tennisseizoen in te gaan. De club verloor door de crisis een aantal leden en hoopt op deze manier weer meer geld te genereren. Gecombineerd met de subsidie die de gemeente verstrekt denkt de vereniging de investering binnen vijf jaar terug te verdienen.

Bron: RTV Noord-Holland | Foto: Flickr David Hawkins Weeks

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie