Deadline European Cleantech Challenge 2014

Deadline European Cleantech Challenge 2014

04-03-2014 12:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De deadline nadert voor de jaarlijkse European Cleantech Challenge. Start-ups in de duurzaamheidsbranche kunnen zich nog inschrijven tot 31 maart.

De beste start-ups wordt eerst een tweedaags bootcamp aangeboden waarin netwerken, direct contact met investeerders en coaching centraal staan.  Daarna volgt een aantal eliminatieronden door een jury van verschillende experts. De uiteindelijke finalist mag op een internationale tour door Frankrijk, VS, Duitsland en Engeland om zijn businessplan te presenteren aan top-investeerders.

De categorieeën zijn onder meer duurzame energie, Cradle to Cradle, biobrandstoffen, alternatieve energiebronnen, CO2-reductie, biobrandstof en water- en afvalmanagement. Om mee te mogen doen, moeten deelnemers het EU-burgerschap bezitten. De door de Italiaans Intesa Sanpaolo bank gesponsorde competitie vindt grotendeels plaats in Milaan.

Vorig jaar won GreenSpense de award. Zij verkopen goedkope en duurzame verpakkingsmaterialen.

FAQ en meer informatie staat op de website van de European Cleantech Challenge.

Bron:www.europeancleantechchallenge.com | Foto: Dan Mason via Flickr

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie