RWE: wellicht te laat overgestapt op duurzame energie

RWE: wellicht te laat overgestapt op duurzame energie

05-03-2014 10:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl


RWE is wellicht te laat begonnen met de overstap naar duurzame energie. Dat heeft topman Peter Terium dinsdag gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers.

De Duitse energiereus, die onder meer eigenaar is van het Nederlandse Essent, leed in 2013 een verlies van bijna €3 mrd. Dat schrijft de Financial Times. Volgens RWE is dat voornamelijk te wijten aan de afwaardering van centrales die draaien op fossiele brandstoffen. Die leggen het in Nederland en Duitsland af tegen gesubsidieerde, groene energiecentrales.

RWE noteerde over 2013 een verlies van €2,8 mrd euro. In 2012 boekte het bedrijf nog een nettowinst van ruim €2,3 mrd. Het is voor het eerst in zijn 60-jarig bestaan dat RWE verlies lijdt.

RWE schreef bijna €4,8 mrd af op fossiele energiecentrales in Nederland en Duitsland. In 2013 daalde de vraag als gevolg van lage economische groei en hogere energie-efficiëntie. Het toegenomen aanbod van hernieuwbare energie zette de brandstofprijzen verder onder druk. Volgens Peter Terium verkeert zijn sector in een crisis niet eerder is voorgekomen. 'We stapten laat in de markt voor hernieuwbare energie. Misschien wel te laat.'

Bron: The Financial Times | Foto: EssentNieuws via Wikimedia Commons

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie