Fietsstuurtechniek gebruikt op Solar Boat TU

Fietsstuurtechniek gebruikt op Solar Boat TU

07-03-2014 17:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het roer lijkt te ontbreken, maar met een simpel fietsstuursysteem neem je op deze boot het heft in handen. Het net op de HISWA gepresenteerde model moet binnenkort de Dong Energy Solar Challenge winnen.

Door met de voorste draagvleugels de richting op te sturen waarin de boot beweegt  vang je de neiging om te vallen op. Een uit zichzelf instabiel object zeer vergelijkbaar met het door vele Nederlanders dagelijkse gebruikte vervoermiddel. De boot is bedacht door een interdisciplinair  team van 32 studenten van de TU Delft  en werkt op zonne-energie.  Het lichtgewicht bootje van maar 100 kilogram moet met topsnelheden van zo’n 45 kilometer per uur de Dong Energy Solar Challenge winnen. De TU Delft heeft de race al twee keer eerder gewonnen. De DONG Energy Solar Challenge is dit jaar van 28 juni tot en met 5 juli.

Bron: TU Delft | Foto: Frank Auperlé via TU Delft

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie