SER raadt energieneutrale woningen in Groningen aan

SER raadt energieneutrale woningen in Groningen aan

17-03-2014 15:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duizenden huizen die nog hersteld moeten worden door de aardbevingen kunnen meteen energieneutraal gemaakt worden. Dit adviseert de SER middels een brief aan Gedeputeerde Staten in Groningen.

Energiezuinige woningen zouden bovendien leiden tot meer werkgelegenheid in de regio. Door er een project van te maken zou het mogelijk zijn de hoge werkloosheid in het gebied terug te dringen. Bijvoorbeeld door het neerzetten van fabrieken voor de bouw, omscholingstrajecten en instroommogelijkheden voor werkloze bouwakkers. De werkloosheid in het gebied bedraagt momenteel bijna tien procent. Het advies past binnen de ‘Stroomversnelling’, het plan om 111.000 huurwoningen energieneutraal te bouwen in 2020. Schadeherstel zou gecombineerd kunnen worden met deze doelstellingen. SER wil graag zo spoedig mogelijk met de initiatiefnemers praten.

Bron: SER Noord-Nederland Foto: Wikipedia

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie