GDF Suez bouwt zonneparken in Zwolle en Nijmegen

GDF Suez bouwt zonneparken in Zwolle en Nijmegen

18-03-2014 15:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

GDF Suez bouwt twee grote zonneparken in Nijmegen en Zwolle. De stroomparken gaan tot de grootste van Nederland horen.

Het bedrijf plaatst de zonnepanelen op het terrein van de elektriciteitscentrales van Centrale Gelderland, bij Nijmegen en Centrale Harculo bij Zwolle. Op beide locaties bouwt GDF Suez 4.000 zonnepanelen op een gebied van ongeveer 1,5 hectare. De plaatsing van 8.000 zonnepanelen is goed voor in totaal 2 megawattuur.

GDF Suez kreeg eind 2013 de vergunning rond  en ontving een subsidie van  € 1,5 mln. per park van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  Op de terreinen in Harculo en Nijmegen wordt gewerkt aan meer duurzame initiatieven.

Het is de bedoeling dat inwoners van de regio Zwolle en Nijmegen later dit jaar kunnen deelnemen in de zonnestroom via het consumentenmerk Electrabel. Klanten kunnen het recht kopen op de opgewekte stroom van een zonnepaneel. De opgewekte zonnestroom brengt de energiemaatschappij in mindering op de jaarafrekening. De klant vergroent hiermee een deel van zijn energie met lokaal opgewekte zonnestroom.

Bron: GDF Suez | Foto: GDF Suez

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie